Hiljaisuus ennen myrskyä 19-vuotiaan nuoren näkemyksiä politiikasta ja yhteiskunnallisista asioista.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansallinen identiteetti

Avoin kysymys kaikille: Kumpi on arvokkaampi rikkaus.

Otsikko sisältää voimallisen kysymyksen. Kysymykseni kuuluu, kumpi meille suomalaisille on tärkeämpää, säilytämmekö oman kansallisen identiteettimme, vai haluammeko Suomestakin tulevan eri kansallisuuksien ja eri uskontojen hallitsematon sekamelska.

EU on maho jättiläinen ilman identiteettiä

EU-jäsenvaltioiden johtajat, meiltä pääministeri ja Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä, kokoontuivat taputtelemaan toisiaan selkään saavutetusta 60-vuoden yhteiseurooppalaisuuden iästä |1, jossa niin monet ovat täysin eri mieltä tavoitteista. Iso-Britannia ei enää osallistunut juhliin hajanaisen seurakunnan hymistelyihin - Brexit oli suunnitellulla erourallaan |2

 

Rutte ja Wilders

Tänä aamuna katselin rauhassa, juutuuben kautta, Hollannin pääministeri Mark Rutten ja oppositiojohtaja Geert Wildersin eilisillan televisioväittelyn, kahvikupin kanssa ja onnellisesti Suomen korvessa asuvana hollantilaispuolikkaana. Väittely, joka tapahtui Rotterdamin Erasmus-yliopiston juhlasalissa talousopiskelijoiden edessä, oli jaettu kolmeen osaan: talous, sosiaali- ja terveydenhoito sekä integraatio/maan identiteetti.

Sossupuhetta kansojen identiteeteistä

Ulkopolitiikka-lehti julkaisi äskettäin teemanumeron ”Seuraavat sata vuotta – Suomen juhlavuonna kilpaillaan kansojen identiteeteistä”. ’Kansa’, ’kansakunta’ ja ’identiteetti’ ovat käsitteitä, jotka kiinnostavat myös filosofia.

Identiteetti yli kuntien ja valtioiden rajojen

Kun päätin ryhtyä kuntavaaliehdokkaaksi, mietin omaa espoolaisuuttani. Asia nousi uudelleen esiin menneenä viikonloppuna, kun oli Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton järjestämän Nuori Vihreä Vaikuttaja -kurssin kurssiviikonloppu. Meillä oli aiheena EU, mutta käsittelimme myös omaa kansainvälisyyttämme. Meillä kävi perjantaina puhumassa Eurooppanuorista Jesse Jääskeläinen, joka puhui eurooppalaisesta identiteetistä. Se sai minut jälleen pohtimaan omaa espoolaisuuttani.

Henkilön kansallinen identiteetti

Henkilön kansallinen identiteetti perustuu suoraan ihmisten jokapäiväiseen kansalaisuus elämään, kuten kansalliset symbolit, puhumisen kieli, ympäristön värit ja vaikutteet, kansakunnan historia, isot isät ja isot ädit, verisiteet, kulttuuri, musiikki, ruokaa, radio, televisio, ja viihde.

Henkilöt, joilla on kansan identiteetti katsovat kansallisia uskomuksia ja arvoja olevan henkilökohtaisesti mielekkäitä, ja kääntävät nämä uskomukset ja arvot osaksi päivittäistä käytäntöihin.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä